Kudretli bir Nors askeri (Norse Warrior), vahşi, acımasız bir Yunan savaşçısı (Greek Fighter), güçlü bir Mısırlı büyücü (Egyptian Sorcerer) veya usta bir Aztek şamanı (Aztec Shaman). İşte bunlar Loki’de biz oyun delileri için seçebileceğimiz dört karakter. Birini seçip Hack’n’Slash’ın yeni bir versiyonuna ilk adımı atacağız.
İki kadın ve iki erkek olarak ayrılan bu sınıflardan, sizi bilmiyorum ama ben Mısırlı ile işe başlayacağım. WoW’dan alışkanlık olsa gerek, büyü kullanan karakterler belki de biraz daha ilgimi çekiyor. (Ama nasıl olduysa ilk karakterim bir orc warrior idi.)
RPG türüne yatkın olanlar için oyunun barındırdıkları tanıdık gelecektir. Sadece WoW oynayan biri için bile Loki, pek yabancı kalınmayacak bir yapım. Genelde Blizzard’ın çıkardığı bu “oyunla” kıyaslama yapacağım sanırım. Gerçek şu ki birçoğumuz da onu oynamıyor muyuz? Neyse, WoW’a girersem buradan da çıkamayacağım anlaşılan. En iyisi biz Loki’ye geri dönelim.
Mısır İ.Ö. XIII. yy. Kum fırtınaları eşliğinde sakince ilerliyor. Gittiği yerler ona kapılarını açıyor. Kendinden o kadar emin ki… İşini sakince halletmeye başlıyor. Büyük bir güç, karanlıklar tanrısı Seth’i mezarından kaldırıyor.
Hikâyemiz de Mısır tanrılarından Seth’in dünya için düşündüğü kötü planlarının önüne geçip durdurmak. Eğer mısırlı karakteri seçerseniz konuya daha çabuk girebilirsiniz. Ama sonuçta hangi karakteri seçerseniz seçin yolunuz Seth ile kesişecek. Diğer karakterlerden biriyle oyuna başlandığında birden karşınıza Seth’i çıkarmak biraz anlamsız olabilirdi. Önce oynadığımız kişiyi biraz tanımamız gerekir. Karanlıklar tanrısı elbet karşımıza bir şekilde çıkacak.
Hikâyeden sonra gelelim bizi nasıl bir oynanış bekliyor, onu açıklamaya. Grafik ayarlarınızı yaptıktan sonra (ya da yapmaya çalıştıktan sonra. Bu konuya sonlarda değineceğim.) “Solo” ‘dan istediğimiz bir karakteri seçip oyuna başlayalım ve etkileşeceğimiz kısa yollar ve haritadaki işaretlerin ne anlama geldiği üzerinde duralım.
Yükleme yaptıktan sonra haritada belli noktalar gözüküyor. Bunlardan sarı nokta olanlar blacksmith (demirci). Topladığınız itemleri (eşyalar) burada assemble veya disassemble (birleştirme-ayrıştırma) edebilir böylece yeni eşyalar elde edebilirsiniz veya oyun boyunca toplayacağınız rune’larla silahlarınızı ya da zırhlarınızı geliştirebilirsiniz. Anlayacağınız o ki, size özel eşyalar olacak bunlar. Oyunun bir özelliği de bundan ibaret. Yani custom bir chopper motor nasıl dünyada tek ise sizin birleştirip geliştirdikleriniz de tek olabilir. (Bu ihtimal belki daha zor ama yapılmaya çalışılmış olan şey bu.) Pembe noktalar ise vendor’lar (satıcılar). Eşya satın alıp sizde fazla olanları satabileceğiniz şahıslar. Yeşil noktalar da quest (görev) alabileceğiniz yerler. Tanrıların ve mitolojik dünyanın tanınmış isimlerinden ayrı köyde bulunan ve yardıma muhtaç kişilerden görevleri alacak ve faith barı doldurmak için ne gerekiyorsa yapacaksınız. “Görevleri nasıl yapacağız? Nereye nasıl gideceğiz?” gibi soruları soruyorsanız cevabı basit: Quest journal’i açıp hangi görevi yapmak istiyorsanız üstüne bir kez tıklamak. Böylece haritada dışı mavi içi sarı bir nokta belirecek. Bu nokta görevin o yönde olduğunu gösteriyor ve eğer göreviniz eşya toplamaktan veya ortadan kaldırılması gereken bir mobdan ibaretse ve o an bulunduğunuz bölge içersindeyse bahsettiğimiz nokta yerini sarı bir X işaretini alıyor. Hah bir de kırmızı noktacıklar var. Onların ne anlama geldiğinden bahsetmeme gerek yok sanırım.
Renkli noktaları geride bırakalım ve karakterimize gelelim. Inventory (çanta), attributes (nitelikler), skills’ten (yetenekler) oluşan bölümlerin yanı sıra action barımızda bulundurabileceğimiz 10 adet büyü (skiller), 2 çeşit silah seti (weapon set I & II), potions (iksirler), quest journal (görev logu), teleportation stone (teleport taşı), xp-faith-enrage (xp-inanç-öfke) barları bulunmakta. Inventory�de bilindiği üzere moblardan düşen ve quest için gerekli olan eşyalar bulunuyor. Armor (zırh), weapon (silah), potin (iksir) ve kiosk olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Silah ve zırhları sol tuşa basarak giyebilirsiniz. Kiosk ise istemediğiniz ve atmak ya da silmek istediğiniz eşyalar için olan bölüm. Bunun için silinecek eşya/eşyaları sağ tuş yaparak kiosk bölümüne atabilir ve delete ya da drop diyebilirsiniz.